Guasha

Guasha (刮痧) är en vävnadsskrapningsterapiteknik som används i traditionell kinesisk medicin och andra asiatiska medicinska system. Namnet guasha kommer från det kinesiska ordet "gua" för skrapning och "sha" för rodnad.

Behandlingen innebär att man använder ett verktyg för att gnida huden i långa drag med tillräckligt tryck för att skapa en rodnad i huden och därigenom stimulera mikrocirkulationen och vital energiflöde "qi". Vi applicerar olja på det område i kroppen som behandlas, vilket gör att gnida över huden blir lättare.


Guasha används oftast för att lindra muskel- och ledvärk. I traditionell kinesisk medicin används den ofta för ryggsmärta, nacksmärta, bindvävssjukdomar, neuralgi och migränhuvudvärk. Guasha har också använts för att gynna immunsystemet och är ett effektivt verktyg för att förbättra cirkulationen till bindvävnader och därigenom förbättra rörelsen i lederna.


Guasha används för att behandla en rad sjukdomar och störningar, men forskning har endast bedrivits på ett litet antal specifika medicinska tillstånd. Det har gjorts några internationella studier som visar de gynnsamma effekterna av guasha-behandling på mikrosirkulation, lymfatisk stas och smärtbehandling.

Hemsidan är skapad med